Следвайте Гласове в ТелеграмБус с нелегални мигранти бе задържан тази сутрин

...
Следвайте Гласове в ТелеграмБус с нелегални мигранти бе задържан тази сутрин
Коментари Харесай

Заловиха бус с близо 50 нелегални мигранти на Орлов мост

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Бус с незаконни мигранти бе арестуван тази заран в центъра на София на " Орлов мост ". В него са били транспортирани 49 души. На място с изключение на полиция дойдоха коли за спешна помощ и екипи на незабавна помощ, защото част от мигрантите са били в тежко положение вледствие на задушаване.

Те са били превозени в разнообразни лечебни заведения в столицата. По-късно от Пирогов и болница " Света Ана " осведомиха, че потърпевшите са били обезводнени, със зной, само че към този момент са по-добре.

Всички незаконни мигранти са млади мъже, без документи, които се показват за афганистанци.

До задържането им се стигна, откакто водачът на буса е блъснал джип на Орлов мост. Бусът е с непозната регистрация - британска, и с десен волан. Шофьорът е избягал и се търси. Шестнадесет от мъжете са признати в три лечебни заведения в София, заяви Българска телеграфна агенция. 

От пресцентъра на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ оповестиха, че в болничното заведение са признати трима души. Те са млади мъже, в положително общо положение, само че са обезводнени и гладни, осведомиха от лечебното заведение. Точната им възраст не може да бъде открита, тъй като не приказват непознати езици. Предстои на единия мъж да бъде направена фотография на колянната става.

В УМБАЛ „ Пирогов “ са превозени седем души, оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение. Всички са били прегледани в незабавното поделение. От „ Пирогов “ оповестиха, че никой от докараните непознати жители не е умрял.

Шестима са признати в незабавното поделение на УМБАЛ „ Св. Анна “, оповестиха от болничното заведение. Те са на забележима възраст сред 20 и 30 години. Всички са обезводнени. Един от мъжете е с контузия на низък крак и е прегледан от ортопед, а един е получил спазъм и е прегледан от невролог. Хоспитализирани са за наблюдаване.

Други 13 незаконни мигранти са арестувани на влизане в София. На мястото има полицейски екипи, съобщи Нова тв. От Министерство на вътрешните работи оповестяват, че към 16 часа на бул. " Ботевградско шосе " е спрян черен джип, в който са транспортирани мигрантите.

Водачът на автомобила е задграничен жител, все още се открива националността му. Шофьорът и мигрантите са арестувани.

Инфо: segabg.com, vesti.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР